Ben je ook een ondernemer in Blijberoep?

Ondernemer in Blijberoep, zo stelt Wesley Butstraen zichzelf voor op Facebook. Ik was meteen getriggerd door die toegevoegde ‘l’. Het toont duidelijk dat hij zich lekker in zijn vel voelt als werknemer én als freelancer. Hoe?

Ik denk dat veel bijberoepers zich deze vraag stellen: kies ik voor de combo werknemer/bijberoep of ga ik van bijberoep naar hoofdberoep? Het is een lastig vraagstuk, maar niet voor Wesley.

“Ik werk voltijds in hoofdberoep en tussen de 3 à 15 uur per week in bijberoep. Ik werk veel. Maar ik doe dat supergraag. Ik haal daar heel veel energie uit. De afgelopen twintig jaar waren er weinig dagen dat ik met tegenzin aan de werkdag begon”, vertelde hij mij tijdens een interview voor NextConomy.

Voordelen combo vast/flex

Daarna kaartte hij de voordelen aan van zijn combo vast/flex: ““Ik zit in een luxepositie. Via mijn vaste job ben ik zeker van een maandloon, pensioenopbouw … Terwijl mijn blijberoep zorgt voor een extra centje en vooral ook voor extra blijdschap en creativiteit.”

Bijleren

Maar de grootste meerwaarde was niet de financiële zekerheid, maar dat hij in zijn bijberoep kan experimenteren en nieuwe dingen kan leren die in beide jobs nuttig zijn. Dankzij zijn bijberoep kent hij bijvoorbeeld WordPress, een skill die een meerwaarde blijkt te zijn voor zijn hoofdberoep.

Statuut onbelangrijk

Het is dus niet belangrijk welk statuut je hebt of hoe je die combineert. Het belangrijkste is dat jij je goed voelt in je vel, wat je doet graag doet en dat je kan groeien als persoon. Kortom, een ondernemer in Blijberoep.

Voel jij je een ondernemer in Blijberoep? Waarom? Laat het me weten in een reactie hieronder.

Lees het volledige interview met Wesley Butstraen op de website van NextConomy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *