Ongevraagd advies van een 40-plusser (zine)

Ik ben best wel een beetje trots op mijn eerste, zelfontworpen zine. Een paar jaar geleden had ik al een workshop gevolgd over het maken van zines op het online platform Skillshare, maar ik heb er toen niks mee gedaan. De fascinatie bleef wel. Waarom ik dan nu besloot om er toch één te maken, weet ik eigenlijk niet zo goed. Maar ik heb de smaak te pakken en ik hoop om er nog veel te maken.

Inspiratiebron

Het begon allemaal wat te broeien in mijn hoofd toen ik op Youtube het filmpje zag van Kevin Kelly: 68 Bits of Unsolicited Advice. Een must see, vind ik persoonlijk. Je leert zeker iets bij!

In dit filmpje deelt hij 68 beknopte, waardevolle levenslessen. Deze adviezen gaan over verschillende aspecten van het leven, zoals persoonlijke groei, creativiteit en besluitvorming. Kevin Kelly deelt zijn wijsheid op basis van zijn eigen ervaringen en observaties.

Hij stimuleert je onder meer om levenslang te blijven leren, je aan te passen aan veranderingen en om uitdagingen met een positieve instelling tegemoet te treden.

Kort daarop maakte Struthless een eigen versie van dit filmpje: 32 ways to be better at life.

Als je Struthless nog niet kent … Struthless, ook bekend als Matt Stewart, is een Australische YouTuber en contentcreator die zich voornamelijk richt op komische video’s en humoristische inhoud. Geboren op 17 september 1990, begon hij zijn YouTube-kanaal in 2010 en heeft sindsdien een aanzienlijke online aanhang opgebouwd.

Hij staat bekend om zijn satirische benadering van verschillende onderwerpen, meestal gericht op alledaagse situaties en trends, die hij op een humoristische manier belicht. Zijn video’s bevatten vaak een mix van parodieën, sketches en grappen.

In zijn video neemt hij je op humoristische wijze mee op een reis door een scala aan alledaagse situaties en biedt hij grappige en herkenbare tips voor verbetering. Ook hier gebruikt hij zijn kenmerkende satirische stijl om je te vermaken en tegelijkertijd subtiel waardevolle levenslessen over te brengen. Of het nu gaat om het vermijden van ongemakkelijke sociale interacties of het omgaan met stress, deze video biedt een luchtige kijk op hoe je de kwaliteit van je leven kunt verbeteren door middel van humor en zelfspot.

Dus ja, na het zien van deze twee video’s, besloot ik om mijn eigen levensadviezen eens op te sommen. Niet in een video. Neen, dat is echt mijn ding niet, maar op mijn eigen manier. Met mijn tekentablet ging ik aan de slag en verwerkte ik mijn 7 bescheiden levenslessen tot deze zine.

Hoe gemaakt?

De tekeningen zijn gemaakt in het gratis programma Krita met de tekentablet Wacom One. Het boekje is 1 A4 gevouwen tot A6-formaat, geprint op copy-papier met de Epson Ecotank ET-2600. 2 nietjes in het midden maken het boekje af.

Bekijk hier het resultaat van mijn zine.

Heb je nog vragen? Wil je meer weten over mijn maakproces of iets anders? Contacteer me gerust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *