Sketchnoting: Hoe krijg je meer zelfvertrouwen

Niko Everett had in haar tienerjaren nauwelijks vertrouwen in haarzelf. In deze TED-talk vertelt ze hoe ze er zelf voor zorgde dat haar zelfvertrouwen groeide.

Sinds ik dit filmpje zag, probeer ik elke dag even stil te staan bij wat ik goed gedaan heb. Hoe klein ook. Maar vooral het advies ‘omring je met mensen waarbij je je goed voelt’ draag ik een warm hart toe.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar soms kom ik mensen tegen die mij het gevoel geven dat ik niet goed genoeg ben. Ze zeggen dat niet rechtstreeks, maar ik merk het aan de vragen die ze stellen of aan hun houding wanneer ik iets over mezelf vertel of mijn opinie deel. Vroeger had ik de neiging om dan mijn verhaal aan te passen aan hun wensen, waardoor ik ‘loog’ over wie ik ben en mijn zelfvertrouwen een deuk kreeg. Dat doe ik nu niet meer. Wanneer ik zo’n figuren tegenkom, blijf ik vriendelijk, maar ik word er geen vrienden meer mee.

Is dit iets wat jij ook herkent? En zo ja, hoe ga jij hiermee om?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *